„Zachraň jídlo v kuchyni“: kuchařka s návodem, jak maximálně využít suroviny, vyjde v polovině října 2019

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu. Zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

Spotřebitelé plýtvají jídlem nejvíce. Podle studie vytvořené pro Evropskou komisi v roce 2016 se na vyhozeném jídle podílí 53 %. Proto se iniciativa Zachraň jídlo rozhodla vydat knihu, která obsahuje 100 receptů, jak využívat jídlo naplno. Lidé se v ní naučí, jak potraviny zpracovávat, správně skladovat a jak poznat, že už jídlo není čerstvé a mělo by se raději vyhodit. Kuchařka bude pokřtěna 16. října v Pražském kreativním centru v Praze a lidé si ji už teď mohou předobjednat v e-shopu. Zisk z prodeje kuchařky se investuje zpět do projektů Zachraň jídlo. Od 18. října bude kniha dostupná také v knihkupectvích.

Celou informaci najdete v Ekolistu 17.9.2019 ZDE.
Náhledový obrázek: ilustrační

Související příspěvky