Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Dopravní terminál Úvaly – preference funkcí: pěší doprava, cyklodoprava, veřejná hromadná doprava, jednostopá vozidla, osobní auta

Město Úvaly na svém webu představuje aktuální stav Investiční akce Dopravní terminál Úvaly.
Realitou by se mohl stát roku 2025 – 2026.

Význam úvalského nádraží jako lokálního dopravního centra regionu neustále roste. V posledních měsících se kvůli covidu intenzita provozu sice snížila, ale jedná se jen o dočasný jev. V roce 2019 před covidem, prošlo úvalským nádražím i přes 5 000 cestujících denně.

Měl by zde vzniknout dopravní terminál Úvaly, tedy ideální propojení stávajícího vlakového a nově navrhovaného autobusového terminálu, které budou doplněny o parkovací plochy typu K+R, P+R, 100 chráněných parkovacích míst pro kola, prostor pro parkování jednostopých vozidel, veřejné prostranství a komerční objekty.

 

Celkové řešení by mělo odpovídat tomuto pořadí preferencí funkcí: pěší doprava, cyklodoprava, veřejná hromadná doprava, jednostopá vozidla, osobní auta (IAD).

 

 

Pokud půjde vše dobře, tak proces, který dnes začíná, by se někdy kolem roku 2025 – 2026 mohl stát realitou.

 

Podrobně: Investiční akce Dopravní terminál Úvaly
na webu města Úvaly 6. 5. 2021 ZDE.

Předchozí k tématu v ON:

Informace a projekty města Úvaly v Životě Úval 3/2021. Očkování, školství, P+R místo uhlených skladů u nádraží, modernizace obecních bytů, finance a informační kanály města

Související příspěvky