Pozvání do Městečka na dlani ve filmovém klubu FK21

městečko na dlani 23. 9. 2015.ppt
Součástí naší příští (VII.) Újezdské akademie 2016 bude, na všeobecné přání natěšených akademiků, i opětovné setkání s dr. Pavlem Taussigem a českým filmem vůbec. A protože mezi osmi tématy, které si pro nás věhlasný Mistr historie českého filmu připravil, bude i Jindřich Plachta, začlenili dramaturgové FK 21 na 23. září 2015 promítání filmu Městečko na dlani.

Sláva! Volám já a těším se – na Vás, na Mistra Plachtu, konečně proč ne – i na Jana Drdu s jeho plnou mateřštinou (na scénáři se podílel i Karel Hašler) … a taky na trochu smutný, ale krásný film (a moudrého pana starostu vesničky Rukapáň). Natočen byl v roce 1942 a kromě jiných velkých postav českého filmu a jeviště – Fr. Smolík, Marie Glázrová, Jaroslav Marvan, Fr. Filipovský, Jára Kohout … se ve filmu objeví i dvě tragické postavy z časů válečných tragédií – paní Anna Letenská a její protipól, režisér filmu Václav Bínovec. To nebude to lehké poslouchání, ale taková už je lidská bída.

Každopádně – přijďte se podívat. Uvidíte sami a nebojte se, že bude vyprodáno – ostatně vstup je pro všechny volný a zacházení mírné.

Začínáme ve středu, 19. 00 v aule MZŠ a těšíme se na Vás…

Petr Mach

 

PLAKAT mesteckona dlani

originální plakát z http://www.filmovy-plakat.cz

Související příspěvky