Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Pozvání do Městečka na dlani ve filmovém klubu FK21

městečko na dlani 23. 9. 2015.ppt
Součástí naší příští (VII.) Újezdské akademie 2016 bude, na všeobecné přání natěšených akademiků, i opětovné setkání s dr. Pavlem Taussigem a českým filmem vůbec. A protože mezi osmi tématy, které si pro nás věhlasný Mistr historie českého filmu připravil, bude i Jindřich Plachta, začlenili dramaturgové FK 21 na 23. září 2015 promítání filmu Městečko na dlani.

Sláva! Volám já a těším se – na Vás, na Mistra Plachtu, konečně proč ne – i na Jana Drdu s jeho plnou mateřštinou (na scénáři se podílel i Karel Hašler) … a taky na trochu smutný, ale krásný film (a moudrého pana starostu vesničky Rukapáň). Natočen byl v roce 1942 a kromě jiných velkých postav českého filmu a jeviště – Fr. Smolík, Marie Glázrová, Jaroslav Marvan, Fr. Filipovský, Jára Kohout … se ve filmu objeví i dvě tragické postavy z časů válečných tragédií – paní Anna Letenská a její protipól, režisér filmu Václav Bínovec. To nebude to lehké poslouchání, ale taková už je lidská bída.

Každopádně – přijďte se podívat. Uvidíte sami a nebojte se, že bude vyprodáno – ostatně vstup je pro všechny volný a zacházení mírné.

Začínáme ve středu, 19. 00 v aule MZŠ a těšíme se na Vás…

Petr Mach

 

PLAKAT mesteckona dlani

originální plakát z http://www.filmovy-plakat.cz

Související příspěvky