Jak pokračuje projekt Jednotného informačního systému Prahy?
V pražském Centru architektury a městského plánování se v úterý 26. listopadu sešli odborníci na dopravu a informačně-navigační systémy, aby odborné i laické veřejnosti představili výsledky analyticko-návrhové části projektu Jednotného informačního systému Prahy (JIS).
JIS se týká všech zastávkových označníků a přístřešků, obelisků a totemů a také dalších nosičů informací ve veřejné dopravě a veřejných prostranstvích. Rozšíření systému se dotkne i parkovišť P+R. Pěší rezidenti a turisté pak budou moci využít sítě map blízkého a vzdáleného okolí.
Projekt nyní čeká na schválení návrhové části. Grafické zpracování podléhá soutěži, která se uskuteční v průběhu příštího roku.
Celý záznam večera včetně diskuze s veřejností je k dispozici na
Facebookovém profilu Centra architektury a městského plánování.
Doplňující informace o Jednotném informačním systému Prahy jsou k dispozici na
www.pid.cz/jis.
Zdroj: ROPID, 2.12.2019
Paběrkování zachraňuje jídlo
I přes malou úrodu ovoce se v roce 2019 podařilo z polí a sadů zachránit přes 20 tun jídla, které putovalo do potravinových bank v České republice. Iniciativa Zachraň jídlo, která s projektem Paběrkování začala v roce 2015, jezdí k zemědělcům pro úrodu, která neodpovídá estetickým standardům, nebo se ji už nevyplatí sklízet. Letos se podařilo nasbírat nejvíc ovoce a zeleniny od začátku projektu. Kromě dobrovolníků z Prahy se totiž ke sběru připojili i dobrovolníci z Brna, Českých Budějovic a Litoměřic, kteří paběrkovali pro místní potravinové banky…Typický výjezd na pole vypadá tak, že koordinátor domluví se zemědělcem možnost sběru v okolí svého města, poptá dobrovolníky a zorganizuje výjezd, kam přijede i dodávka potravinové banky. Ta si pak odveze nasbírané plodiny ve svých přepravkách. Zachraň jídlo vydalo manuál, jak začít paběrkovat.
Celý článek v Ekolistu 28.11.2019 ZDE.
Náhledový obrázek: ilustrační