Země na talíři – Festival dokumentárních filmů o jídle
Chceme si budoucnost vyžrat? Pojďme (na ni) raději vyzrát.
Tři dny plné inspirativních dokumentárních filmů a diskuzí, které vám jednoznačně otevřou obzory a dají brouka do hlavy. Říká se, že zapomínat je lidské. Zapomněli jsme, že 1 cm ornice vzniká stovky let, že 76 % produkce potravin v Evropě závisí na opylení včelami, a že i dnes stále 80 % potravin vypěstují malé rodinné farmy. Teď už je však nejvyšší čas vyzrát. Vyzrát na přelud nekonečné sklizně. A vzpomenout si, že alternativy k dnešnímu intenzivnímu způsobu produkce potravin existují – a že fungují.K tomu může pomoct 8. ročník festivalu dokumentárních filmů o jídle Země na talíři, který nám příběhy a debatami opráší staré znalosti o odpovědném zemědělství, klimatu, půdě, palmovém oleji, mléčném průmyslu… a přidá mnohé nové. Přijďte na pestrou podívanou od 20. do 22. listopadu 2018 do kina Aero.
Pokud láska prochází žaludkem, věřte, že dodržováním ekologických principů při výrobě a spotřebě potravin lze zajistit dlouhodobě udržitelný potravinový systém. Takový, za který nám budoucí generací vlepí pořádnou pusu.
Nenechme si budoucnost vyžrat. Pojďme (na ni) raději vyzrát.
Pořádá | Glopolis, Botičská 1936/4, 128 00 Praha 2, http://www.zemenataliri.cz/cz/ Eduarda Krázelová
e-mail: krazelova@glopolis.org
Související odkazy: https://glopolis.org
Náhledový obrázek: ilustrační
Všechny články, názory a pozvánky k tématu od r. 2015
najdete v Otevřených novinách v rubrice
Udržitelnost krajiny a rozvoje