Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Festival muzejních nocí letos do 11. června. Přijďte, v noci je otevřeno!

Přijďte do muzea, přijďte do galerie!
V měsíci Muzejních nocí se nabízejí nočním návštěvníkům kromě prohlídek stálých expozic a výstav také řady doprovodných i kulturních programů.

Letos od 20. května do 11. června 2022.

 

Muzea a galerie se stávají  místy mimořádných a nečekaných zážitků a setkávání.

V roce 2004 se po vzoru jiných evropských měst ujalo Národní muzeum iniciativy zorganizovat první Pražskou muzejní noc.

Nevšední zájem muzejních institucí o tuto novou formu propagace a popularizace muzejnictví, ale především její až nečekaný ohlas u široké veřejnosti spontánně vyústil ve vznik celorepublikového Festivalu muzejních nocí, jehož organizace se od roku 2005 každoročně ujímá Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.

Festival spojil původně solitérní akce některých muzeí a galerií do jednoho společného, téměř měsíc trvajícího svátku Muzejních nocí.

Úspěch festivalu je mimořádný a každý rok se k němu připojuje obrovské množství měst i institucí. Festival se tak stal ojedinělou akcí a významným kulturním fenoménem, který nemá svým rozsahem v Evropě obdoby.

Každá instituce zapojená do Festivalu muzejních nocí má možnost vybírat symbolické vstupné na akce konané v rámci festivalu. Je na každé instituci, jak zváží své možnosti i jiné podmínky pro pořádání Muzejní noci.

Přihlášená muzea a akce 2022 v Praze ZDE.
Program po celé ČR ZDE.

 

 

Zdroj: https://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

Související příspěvky