Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Granty na podporu přístupnosti a odstraňování bariér na území hlavního města Prahy. Žádosti do 9. července 2019

„Víte o budově, která slouží veřejnosti a chybí jí například nájezdová rampa pro kočárky a vozíčkáře? Potřebujete v blízkém kulturním zařízení vybudovat bezbariérově přístupné WC? Nebo by škole v sousedství pomohla elektronická signalizace pro žádost o asistenci? Přesně pro tyto účely vypisuje pražský magistrát dvouletý grant.

O dotaci může zažádat téměř kdokoliv – městská část (MČ) nebo příspěvkové organizace Prahy, nestátní neziskové organizace, ale i fyzické a právnické osoby. Při částečné spoluúčasti mohou pro své projekty získat až milion korun. Žádosti lze podávat od 31. května do 9. července 2019 a přidělené finance musí žadatelé využít nejpozději do konce roku 2020. Úspěšné projekty magistrát podpoří dohromady částkou až pět milionů korun.

O systematické zlepšování podmínek přístupnosti na území Prahy usiluje magistrát touto formou již třetí rok v řadě. Snaží se motivovat všechny městské subjekty, aby identifikovaly významné překážky pro vozíčkáře a maminky s kočárky a spolu s městem začaly tyto bariéry odstraňovat.

O přidělení dotace rozhodne příslušný orgán hlavního města Prahy nejpozději do konce září.

Viz podrobnosti a formuláře atd.“

Zdroj: Newsletter Revue pro sociální politiku a výzkum 10.6.2019, Portál hlavního města Prahy
Náhledový obrázek: ilustrační

Související příspěvky