Projekt pražské mobility „Polaď Prahu“ jde do finále. Pozvání na interaktivní výstavu s doprovodným programem od 29.5. do 17.6.2018

Plán mobility pro Prahu a okolí aneb „Polaď Prahu“ je strategická dopravní „kuchařka“, která se dívá na pohyb po hlavním městě a části středočeského kraje v celkovém spektru od běžné chůze přes cyklistiku až po jízdu ve veřejné dopravě či autě.

Pražané už téměř dva roky spolupracují na vytváření plánu mobility s projektem Polaď Prahu. Nyní, kdy se příprava dokumentu blíží do finále, mohou navštívit expozici, která si vytyčila za cíl přeměnit nudnou teorii do zábavné a poučné formy vysvětlující stěžejní části hravým způsobem. Hned na začátku výstavy se může návštěvník zahloubat do problémových map zobrazující nejkritičtější místa v Praze v automobilové, hromadné a cyklistické dopravě. Následně zhlédne krátký film, který představí vizuální formou budoucí směřování pražské dopravy. Pro studijní typy pak výstava nabídne přehled všech 243 karet opatření, která se v metropolitní oblasti připravují, tedy konkrétních plánovaných změn v dopravě. Na dotykových obrazovkách si je návštěvník prohlédne, a pokud ho některé z nich zaujme, okamžitě si kartu přepošle na e-mail, aby si mohl následně z pohodlí domova studovat popsané detaily. A na závěr si pomocí unikátní hry vyzkouší, jak se takový plán udržitelné mobility tvoří. Díky této hře si lépe představí, kolik menších dopravních staveb je možné postavit za stejnou cenu, za jakou se staví nové metro nebo velké silniční stavby.

Výstava „Polaď Prahu“ s doprovodným programem se koná od 29. května do 17. června v Centru architektury a městského plánování (CAMP), sídlícím v areálu Emauzského kláštera v ulici Vyšehradská 51 v Praze 2.

Polaď Prahu_logo_pro media

Doprovodný program:

29. 5. 2018          18:00
Představení návrhu P+ a komentovaná prohlídka výstavy pro veřejnost
Dvouhodinový program, ve kterém se bude v první části konat panelová diskuse po krátkém představení plánu mobility a v další hodině je plánovaná komentovaná prohlídka výstavy.

7. 6. 2018            17:00                  
Komentovaná prohlídka výstavy P+ pro veřejnost
Během jedné hodiny provede zástupce pracovní skupiny návštěvníky expozicí a podrobně představí veškeré části, ze kterých se výstava skládá.

12. 6. 2018         18:00                  
Představení konkrétních opatření Návrhu P+ a komentovaná prohlídka výstavy pro veřejnost
Návštěvníci mohou očekávat představení Návrhu formou prezentace a následnou prezentaci částí Návrhu formou Pecha Kucha zakončenou komentovanou prohlídkou výstavy.

http://www.poladprahu.cz/cs/uvod


Projekt Polaď Prahu v ON souhrnně pod stejnojmenným štítkem ZDE.

 

Související příspěvky