Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Místo zanedbaných zákoutí záhony. Osazovací plány Města Úvaly

Zahradní architekt pan Doc. Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. pro nás letos připravil, na základě požadavků města, balíček projektových dokumentací k ozelenění částí Úval – Radlická čtvrť a Slovany.

Jedná se o rozsáhlou ozeleňovací akci, v celkové hodnotě 4,5 mil. Kč bez DPH. Vzhledem k tomu, že se jedná o rozměrově velké plochy, které nelze ekonomicky zrealizovat během jednoho roku, rozhodlo vedení města pro letošní rok o zkrášlení ulic Poděbradova, Jeronýmova, Táboritská, Roháčova a částečně ulice Chelčického.

Sázet se bude v duchu nízkonákladové a máloúdržbové zeleně, s převahou půdopokryvných nebo nízkovzrůstných keřů, které jsou krásné nejen květy, ale i olistěním.

Z biologicky málo zajímavého, ekonomicky náročného, často sečeného trávníku se nám tak stanou aktivní a živé plochy, které budou domovem pro malé živáčky a lahodící podívanou pro vaše oko.

Výsadby se ujala společnost Bonsoft s.r.o., která s městem Úvaly uzavřela rámcovou smlouvu o dílo. Než však mohlo dojít k samotným zahajovacím pracím, pronásledoval nás opět neustálý nedostatek sadebního materiálu a hlavně prudký nárůst cen a jejich krátkodobá garance.

Info a osazovací plány města Úvaly jsou zveřejněny na webu města, 20. 6. 2022: ZDE.
Náhledový obrázek – zdroj: Město Úvaly

Související příspěvky