Jednou větou z Úval v pondělí 27.3.2017: rekonstrukce staré kolínské a ochutnávka plánované besedy o toxikomanii

18.3.2017  začala rekonstrukce silnice I/12 a dle očekávání přinesla kolony a dopravní komplikace. Samotné práce budou v katastru Úval trvat do 2. května. Více informací najdete zde. – pokračující informace na webu města o plánovaných dopravních omezeních.
Od minulého týdne je do areálu za ČOV na Hodově navážen recyklát získaný odtěžením ze silnice I/12, který následně poslouží k rekonstrukci úvalských ulic. Město se omlouvá místním obyvatelům za dočasné nepohodlí, případné poškození ulice Muchova bude samozřejmě opraveno.

Rekonstrukce „staré kolínské“ silnice v úseku obchvatu centra Úval a vjezdu do Úval od Kolína v celkové délce 7,46 km začala v sobotu 18. 3. a bude trvat 2,5 měsíce do 31. 5. 2017. Rekonstrukce vozovky bude probíhat vždy v jednom jízdním pruhu a provoz bude kyvadlový se semafory. Při rozpracování vždy dvou úseků se budou tvořit dlouhé kolony a lze předpokládat zdržení 15 – 30 min…“
„Dopravní kolaps na kolínské v Úvalech“ pohledem webu UVALY.cz najdete ZDE.

http://www.uvaly.cz/wp-content/uploads/2017/03/IMG_20170319_144707-300x171.jpg

Tamtéž najdeme rozhovor Petra Voseckého, předsedy komise pro prevenci kriminality v Úvalech, s Mgr. Martinem Titmanem z nízkoprahového střediska Drop In. Příspěvek je zároveň pozvánkou na besedu k tématu toxikomanie, která se bude konat v Úvalech ve středu 19. 4. 2017, od 18:00 v sále DPS.

Proč lidé ke drogám tak inklinují, když jejich užívání muže mít negativní dopad na zdravotní stav, sociální vztahy atd. Kam zařadíte alkohol a třeba kávu, s čím se dají srovnat? Já jsem bez ranní kávy jak bez ruky.
Konkrétní důvody jsou různé, ale obecně je to podobné, jako s využíváním techniky. Spousta lidí nepojede na výlet vlakem a pěšky, když autem je to rychlejší a pohodlnější, i když třeba přijdou o interakci s dalšími cestujícími, náhodné nálezy krásných zákoutí apod.; takže třeba proč si zvyšovat sebevědomí náročnou prací na sobě, když pervitin to udělá mnohem pohodlněji? Kafe je taky takovým naším autem k ranní pohodě a energii; jasně, mohl bych po ránu třeba cvičit, ale… prostě kafe je pohodlnější, mám to úplně stejně. Alkohol je složité téma – jedná se o jednu z velmi rizikových drog, ale jeho postavení v naší společnosti tomu neodpovídá; nicméně to má své opodstatnění. O tom také více až u vás.

…celý rozhovor najdete na webu UVALY.cz ZDE.

 

zdroj: Město Úvaly a UVALY.cz

Související příspěvky