Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Praha Sobě: shrnutí Dozimetru a výzva k odstoupení radního Pospíšila

Milí sousedé, vážení Pražané,

v pondělí ráno (28. 8. 2023) Deník N zveřejnil nové a velmi závažné zjištění v kauze Dozimetr. Okamžitě jsme proto začali jednat a hned v pondělí odpoledne jsme vyzvali Jiřího Pospíšila k rezignaci. A nyní potřebujeme Vaši pomoc. Než Vám ale řekneme jakou, pojďme si shrnout základní body z kauzy Dozimetr. ⤵

DOZIMETR

Mafiánská skupina vedená Michalem Redlem podle vyšetřovatelů vydírala podnikatele, kteří platili za to, aby nepřišli o zakázky a obchody s Dopravním podnikem, VZP či Správou silnic Středočeského kraje. Po odhalení kauzy bylo obviněno více jak deset lidí.

I díky našemu Adamovi Scheinherrovi se začala celá korupční kauza řešit. Adam už v roce 2020 podal trestní oznámení a s absolutní mlčenlivostí spolupracoval s policií. Kromě toho bedlivě hlídal zakázky Dopravního podniku, připravoval na ně dvojité právní posudky, zaváděl protikorupční opatření či zajistil soutěžení malých zakázek.

Adam Scheinherr

ZAPOJENÍ JIŘÍHO POSPÍŠILA DO DOZIMETRU

Kauza Dozimetr byla doposud hlavně spojována s hnutím STAN. Díky novým informacím se ale nyní jasněji ukazuje, že do korupce byla aktivně zapojena i strana TOP 09.

Informace z policejních spisů, které zveřejnil Deník N, totiž potvrdily, že Jiří Pospíšil organizoval korupci v Praze. Byl to totiž právě Pospíšil, který zorganizoval klíčovou schůzku s mafiánskou skupinou kolem Michala Redla. Podle policie se na této schůzce řešil systém dělení provizí z vydírání dodavatelů.

Jiří Pospíšil na tuto schůzi vzal svého dlouholetého poradce a pravou ruku Jiřího Fremra, který se právě na této schůzce seznámil s podnikatelem Redlem, o kterém už tou dobou bylo z veřejných zdrojů známo, že má vazby na uprchlého mafiána Radovana Krejčíře. Z odposlechů pak plyne, že spojkou mezi Redlem a TOP 09 byl právě Fremr.

Jiří Pospíšil svými činy ohrožuje důvěru občanů ve vedení Prahy. Jeho pravá ruka se stýkala s Redlem a společně si podle odposlechů notovali, jak Prahu rozkradou.

Proto musí Jiří Pospíšil rezignovat ze všech veřejných funkcí! Jedině tak můžeme pracovat na návratu důvěry občanům k politikům, kultivovat politickou kulturu a snižovat potenciál ke korupci.

V pondělí jsme Jiřího Pospíšila vyzvali k rezignaci do 48 hodin. Protože tak neučil, vyzvali jsme včera na tiskové konferenci Piráty a STAN k jednání o odvolání Jiřího Pospíšila z funkce náměstka pražského primátora. Pokud jednání selžou, PRAHA SOBĚ podpoří svolání mimořádného zastupitelstva.

Otevřeným dopisem jsme také vyzvali předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou, aby zvážila rozpuštění pražské buňky TOP 09 a dopis jsme zaslali také předsedovi politické skupiny Evropské lidové strany Manfredovi Weberovi, aby zvážil, zda politici jako Jiří Pospíšil důvěryhodně reprezentují hodnoty tohoto politického uskupení.

Článek na webu Seznam Zprávy: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-odvolejte-pospisila-a-rozpustte-prazskou-bunku-top-09-vyzyva-praha-sobe-236208

Jak už to v politice bývá, Jiří Pospíšil se jistě bude pokoušet kauzu rozmělnit a odvést pozornost jiným směrem. Ostatně – již nyní celou situaci bagatelizuje a jakékoli pochybení odmítá. A shodou náhod se pokaždé, když na povrch vyplavou nové skutečnosti spojené s Jiřím Pospíšilem, na jeho profilu začnou v rychlém sledu objevovat fotky opuštěných štěňátek a recenze restaurací…

Fakta však nelžou a hovoří jasně. A tady přichází Vaše chvílie: prosíme Vás, podporujte pravdu a napište k našim postům nebo postům dalších politiků či médií, kteří o nás píšou, svůj komentář! Je třeba ukázat, že Pražanům na poctivé politice záleží a že tuto kauzu nenecháme Jiřího Pospíšila vymlčet (ani vyštěňátkovat).

Můžete se přihlásit téžk odběru našeho newsletteru na našich webových stránkách:
https://prahasobe.cz/zapojit-se/#newsletter

Zdroj: newsletter 1. 9. 2023

 

Sledujte články se štítkem PRAHA SOBĚ v Otevřených novinách.

 

Související příspěvky