Ne všechno funguje ... Víme o tom a pracujeme na nápravě. Děkujeme za pochopení.

Novela vodního zákona umožní přírodě blízkou přeměnu koryt drobných vodních toků. Díky senátorovi Orlovi (SZ) a Senátu PČR

„Na základě mnou předložených pozměňujících návrhů vrátil Senát do Sněmovny novelu vodního zákona, kterým se mění stávající zákon o vodách a další související zákony. Hlavním cílem pozměňujícího návrhu bylo administrativně zjednodušit odstranění vodních děl v korytech drobných vodních toků, a tím umožnit zpřírodňování upravených koryt drobných vodních toků, tzv. renaturaci. Další změny, které jsem navrhoval, měly legislativně technický charakter, resp. napravovaly opomenutí doplnění zmocňovacího ustanovení v zákoně o veřejném zdraví. S navrženými úpravami novely zákona souhlasily oba předkládající resorty, tedy Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo životního prostředí,“ informuje RNDr. Petr Orel, politik, ornitolog a ekolog, od roku 2016 senátor a člen Strany zelených.

Že „v Senátu prošel pozměňující návrh hladce, z přítomných členů horní komory se zdržel pouze jediný senátor,“ a že „Sněmovna na svém jednání 1. 12. 2020 schválila novelu zákona ve znění zaslaném ze Senátu, a to 147 hlasy ze 174 přítomných poslankyň a poslanců,“  je dobrá zpráva.

Co novela vodního zákona obnáší, se dozvíme v článku
Petr Orel: Návrat drobných vodních toků přírodě dostal zelenou
doporučujeme v Ekolistu, prosinec 2020 ZDE.

Náhledový obrázek: ilustrační

 

Související příspěvky